Brief aan Gedeputeerde Staten van Zeeland

Aan het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland

Geacht college,

Conform verzoek van onze fractie liggen er momenteel stukken met betrekking tot bovengenoemd project, vertrouwelijk ter inzage op de Griffie.

 

Het betreft een verzameling papieren verslagen, -rapportages en andere stukken, met daarnaast een USB stick met digitale documenten variërend van brieven tot nota's.

Op 22 april jl. hebben ondergetekenden kennis genomen van bedoelde stukken. Al gauw bleek dat de verslagen van bouwvergaderingen niet compleet waren; de 2015-versies zaten niet in de papieren map en stonden ook niet op de USB stick. Na hiervan melding te hebben gemaakt bij de aanwezige griffiemedewerker is hier wel actie op genomen.

Na aandachtige bestudering vragen ondergetekenden zich dan ook af, of de ter inzage gelegde stukken wel alle stukken zijn die er zijn. Te meer omdat een gedegen sluitende registratie zoals in een zaaksysteem en een schriftelijke verklaring van een controller ontbreken. Het is een verzameling papieren en digitale stukken waarvan door ondergetekenden met geen mogelijkheid valt vast te stellen of het alle stukken zijn waarom gevraagd is. Het digitaal aangeleverde deel is in onze ogen ongeordend en chaotisch, een enorm project als dit onwaardig.

Wij willen daarnaast graag alle stukken afkomstig van GS en gericht aan GS met betrekking tot dit dossier voor gevraagde periode.

Gelet op de noodzakelijke en door onze fractie van groot belang gevonden zorgvuldigheid willen wij dan ook een gedegen sluitende registratie en een schriftelijke verklaring van een controller ontvangen.

Indien na ontvangst mocht blijken dat de door ons gevraagde stukken nog steeds onvolledig zijn dan beschouwen wij dit als het onvolledig informeren van Statenleden.

Mocht onderhavig verzoek niet duidelijk zijn dan horen we dat graag.

Je kunt ons hiervoor (ook in het weekend) bellen op 06 - 53698117 (Roland) of 06 - 46062577 (Ruud).

Hoogachtend,

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland

Namens deze,

Roland de Wit

Ruud Haaze

Leden Provinciale Staten van Zeeland