Invloed reorganisatie (NAR 57+) op door GS uit te voeren kerntaken

Hierbij schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid Ruud Haaze, Partij voor de Vrijheid (PVV), over de invloed van de reorganisatie (NAR 57+) op de door GS uit te voeren (kern)taken.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK MIDDELBURG

Arnemuiden, 17 april 2013

Geacht College,

Toelichting:

Kijkend naar de agenda van de Statenvergadering van 19 april a.s. valt op dat er afgezien van een aantal hamerstukken, geen Statenvoorstellen ter bespreking op staan. Toch lijkt het dat GS genoeg punten op hun agenda hebben die uiteindelijk als voorstel richting de Staten moeten.

De PVV vraagt zich af of dit wellicht te maken heeft met de uitvoering van de NAR 57+. Hierdoor hebben zo'n 160 medewerkers de provinciale organisatie verlaten. De PVV heeft recent aan GS gevraagd of dit "vertrekken van kennis en ervaring" er niet toe leid dat de kerntaken niet meer uitgevoerd kunnen worden.

Daarom de volgende vragen.

Vragen:

1. Is de na de reorganisatie (NAR 57+) overgebleven ambtelijke capaciteit voldoende om de door GS verwoorde (kern)taken binnen afzienbare termijn uit te voeren?

2. Kunt u aangeven wanneer de reorganisatie in een dusdanige fase is dat alle (kern)taken binnen acceptabele termijn uitgevoerd worden?

Ondergetekende verzoekt u vriendelijk om deze vragen schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland

Namens deze,

Ruud Haaze
Lid Provinciale Staten van Zeeland