Inspanningen Nederlandse regering m.b.t. financiële problemen Thermphos

Hierbij schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van de Statenleden Ruud Haaze en Peter van Dijk, Partij voor de Vrijheid (PVV), over de inspanningen van de Nederlandse regering met betrekking tot de financiële problemen van Thermphos.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK MIDDELBURG

Arnemuiden, 21 september 2012

Geacht College,

Toelichting:

In de media zijn onlangs berichten verschenen dat, financieel gezien, Thermphos het water aan de lippen staat. Zo schijnt de directie te hebben aangegeven geen geld te hebben voor loonstijgingen. Nu snappen wij dat het hier om vertrouwelijke zaken gaat, maar gelet op het drama wat zich heeft voltrokken rond Zalco zijn wij toch wel erg benieuwd naar de inzet van uw college en van de Nederlandse regering.

Thermphos is een grote werkgever in Zeeland, en daarmee belangrijk voor Zeeland.

De PVV is van mening dat het, naast de inzet door Gedeputeerde Staten, een goede zaak is dat de Nederlandse regering zich inzet om te zoeken naar, en waar mogelijk mee te werken aan oplossingen om de werkgelegenheid bij Thermphos veilig te stellen. Natuurlijk dienen daarbij de wettelijke vergunningseisen in het oog te worden gehouden.

In dat kader hebben wij de volgende vragen.

Vragen:

1. Kunt u aangeven of u op de hoogte bent van bovengenoemde berichtgeving met betrekking tot de financiële situatie van Thermphos en indien dat zo is, hoe u tot dusver hebt gehandeld?
2. Bent u met de PVV van mening dat, indien de berichtgeving klopt, de situatie bij Thermphos dusdanig is dat de inzet van de Nederlandse regering om de werkgelegenheid veilig te stellen meer dan welkom is?
3. Indien u met de PVV van mening bent dat de inzet van de Nederlandse regering welkom is, kunt u dan aangeven of een verzoek met een dergelijke strekking door uw college aan de Nederlandse regering is gedaan? Zo nee, waarom niet?

Wij verzoeken u vriendelijk om deze vragen schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland

Namens deze,

Ruud Haaze
Peter van Dijk

Leden Provinciale Staten van Zeeland