Financiering Waterdunen

Hierbij schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van de Statenleden Ruud Haaze en Ruud Muste, Partij voor de Vrijheid (PVV), over de financiering van Waterdunen.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK MIDDELBURG

Arnemuiden, 17 februari 2012

Geacht College,

Toelichting:

In de Statenvergadering d.d. 1 oktober 2010 is naar aanleiding van een ingediende motie, door GS een notitie "Verkenning (on)mogelijkheden aanpassing Waterdunen" opgesteld. In deze notitie is vermeld dat vanuit het Natuurpakket Westerschelde (NPW) ten behoeve van Waterdunen maximaal € 22,7 miljoen beschikbaar is.
Op 13 december 2011 heeft uw college de geactualiseerde grondexploitatieopzet (GREX) voor Waterdunen, de GREX 2011, vastgesteld. Daaruit blijkt dat voor de kostenstijgingen die te maken hebben met de realisatie van de estuariene natuur een beroep wordt gedaan op nog eens € 5 miljoen vanuit het NPW. Hiermee komt er vanuit het NPW in totaal € 27,7 miljoen.

Vragen:

1. Kunt u uitleggen hoe het mogelijk is dat u in bovengenoemde notitie spreekt over een maximale bijdrage van € 22,7 miljoen, terwijl in de GREX 2011 is te zien dat er € 5 miljoen extra gehaald is uit het NPW?
2. Welke consequenties heeft het voor het programma NPW dat er nog eens € 5 miljoen gebruikt wordt om de exploitatie van Waterdunen sluitend te krijgen? Ten koste van welke NPW-projecten gaat dit?

Wij verzoeken u vriendelijk om deze vragen schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland

Namens deze,

Ruud Haaze en Ruud Muste

Leden Provinciale Staten van Zeeland