Vervolgvragen VTH strategie Thermphos

Schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid Peter van Dijk, Partij voor de Vrijheid (PVV), over de VTH strategie bij Thermphos.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK MIDDELBURG

Kattendijke, 7 september 2011

Geacht College,

Toelichting:
 

Onderhavige vragen zijn naar aanleiding van uw beantwoording van vragen (bij uw college ingekomen d.d. 19 augustus 2011) m.b.t. de VTH strategie (aanhangsel tot de notulen van de Provinciale Staten van Zeeland 2011 nummer 055, d.d. 30 augustus 2011).

U stelt in het antwoord op vraag 1 (d.d. 19 augustus 2011) dat het definitieve rapport met de meetgegevens over de periode februari t/m maart pas op 19 mei jl. gereed was. (…).

Voorts stelt u dat u op 27 mei jl. een concept last onder dwangsom heeft toegezonden aan Thermphos (…).

U geeft daarbij aan dat de verwerking van de zienswijzen van Thermphos veel tijd heeft gekost.

Ook zou de VTH strategie wat u betreft niet te ambitieus zijn.

Vragen:

1.  Uit uw beantwoording blijkt dat de gemeten overtreding van 30 maart jl. is opgenomen in een periode-rapport met meetgegevens, en dus niet als incident is behandeld op basis waarvan direct gehandeld is.  Hiermee wijkt u af van uw eigen VTH-strategie en wordt de doorlooptijd onnodig langer gemaakt met zo’n 3 weken. De PVV-fractie is van mening dat u hiermee afwijkt van uw VTH strategie. Bent u dat met ons eens? Zo nee, waarom niet?
2.  Uit uw beantwoording blijkt bovendien dat de definitieve last onder dwangsom d.d. 30 augustus jl. door u is vastgesteld. Tussen de meting van 30 maart en de definitieve beschikking zit maar liefst 5 maanden in plaats van de in uw VTH strategie genoemde 3 maanden (12 weken). De PVV-fractie vraagt zich af of u bereid bent daadkrachtiger te reageren en geen onnodige vertraging van 2 maanden te laten ontstaan? Zo nee, waarom niet?

Ik verzoek u vriendelijk deze vragen schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland

Namens deze,

Peter van Dijk

Lid Provinciale Staten van Zeeland