Dienstreis naar New York van de Commissaris van de Koningin en Gedeputeerden

Schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid Ruud Haaze, Partij voor de Vrijheid (PVV), over de reis naar New York van een delegatie van zes personen namens uw college.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK  MIDDELBURG

Arnemuiden, 16 september 2011

Geacht  College,

Toelichting:

Zoals wij hebben vernomen via de media zijn de commissaris van de Koningin mevrouw Peijs, gedeputeerde de heer Heijning, gedeputeerde de heer Van Beveren en drie ambtenaren voor een aantal dagen naar New York (V.S.). Doel van deze reis is de aanwezigheid bij de uitreiking van de Four Freedoms onderscheidingen.

De PVV is van mening dat de provincie zuinig dient om te gaan met publiekgeld. Indien er kosten gemaakt worden dringt de nut-noodzaak vraag zich op.

Niet alleen in een tijd waarin de inwoners van Zeeland de broekriem moeten aanhalen, maar in alle gevallen.

Ervan uitgaande dat de provincie Zeeland vertegenwoordigd moet zijn bij de uitreiking van de Four Freedoms onderscheidingen, hebben wij de volgende vragen.

Vragen:

  1. Bent u het met de PVV eens dat, ook bij uitgaven voor dienstreizen de nut-noodzaak vraag gesteld dient te worden? Zo nee, waarom niet?
  2. Naast de officiƫle rol van de commissaris van de Koningin mevrouw Peijs zijn de gedeputeerden de heer Heijning, de heer Van Beveren en drie ambtenaren mee. Welke taak hebben de leden van het gezelschap?
  3. Wat bedragen de kosten van deze dienstreis?

Ik verzoek u vriendelijk om deze vragen schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland

Namens deze,

Ruud Haaze

Lid Provinciale Staten van Zeeland