Uitspraak van gedeputeerde De Reu over een volgende verdieping van de Westerschelde

Schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid Ruud Haaze, Partij voor de Vrijheid (PVV), over de uitspraak van gedeputeerde de heer De Reu over een volgende verdieping van de Westerschelde.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK MIDDELBURG

Arnemuiden, 22 september 2011

Geacht College,

Toelichting:

In het Collegeprogramma 2011 – 2015 “Stuwende Krachten” van uw college staat dat het college tegen een verdieping van de Westerschelde is, maar niet afwijzend staat tegenover kleine aanpassingen om de toegankelijkheid van de havens in Vlissingen te verbeteren (…). 

De PVV is dit met uw college eens. 

Wat de PVV betreft valt er niet te onderhandelen over nieuwe verdiepingen. 

En voor kleine aanpassingen om de toegankelijkheid van de havens van Vlissingen te verbeteren hoeft ook niet met Vlaanderen onderhandeld te worden. Dat bepalen we zelf. 

Tijdens het Prinsjesdagdebat d.d. 19 september jl. sprak gedeputeerde de heer De Reu over “onderhandelen over een nieuwe verdieping van de Westerschelde” (Ben Jansen, PZC d.d. 21 september 2011). 

Vragen: 

1. Kan uw college bevestigen dat de heer De Reu bovengenoemde uitspraak tijdens het Prinsjesdagdebat heeft gedaan? 
2. Indien hij deze uitspraak inderdaad heeft gedaan, is uw college het dan met de PVV eens dat deze uitspraak haaks staat op het door uw college in het collegeprogramma verwoorde standpunt? 
3. Indien hij deze uitspraak inderdaad heeft gedaan, is uw college het dan met de PVV eens dat door deze uitspraak de deur richting Vlaanderen op een kier is gezet voor wat betreft een nieuwe verdieping van de Westerschelde? 
4. Indien hij deze uitspraak inderdaad heeft gedaan, mag de PVV daaruit dan afleiden dat uw college op dit moment van mening is dat er wel degelijk onderhandeld kan worden over de verdieping van de Westerschelde? 
5. Indien hij deze uitspraak inderdaad heeft gedaan, mag de PVV dan concluderen dat er sprake is van spanningen binnen het Zeeuwse college?  Ik verzoek u vriendelijk deze vragen schriftelijk te beantwoorden. 

Hoogachtend, 

Statenfractie Partij voor de Vrijheid in Zeeland 

Namens deze,

Ruud Haaze

Lid Provinciale Staten van Zeeland