Brief van IPO en Jeugdzorg Nederland aan de Tweede Kamer

Schriftelijke vragen conform artikel 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid Peter van Dijk, Partij voor de Vrijheid (PVV), over brief IPO en Jeugdzorg Nederland aan de Tweede Kamer.

Aan het College van Gedeputeerde Staten
Provinciehuis
Abdij 6
4331 BK  MIDDELBURG

Kattendijke, 31 oktober  2011

Geacht College,

In een brief gedateerd 10 oktober 2011, gericht aan de algemene commissie Jeugdzorg van de Tweede Kamer, waarschuwen het Interprovinciaal Overleg (IPO) en Jeugdzorg Nederland  de Tweede Kamer voor een noodsituatie bij de jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Staatssecretaris Teeven  wil namelijk  voor 2012 een extra bezuiniging van 19 miljoen euro op de jeugdbescherming, terwijl de tarieven voor jeugdbescherming en jeugdreclassering nog in onderzoek zijn bij de Algemene Rekenkamer.

In de brief van 10 oktober jl. schrijven het IPO en Jeugdzorg Nederland dat het drastisch verlagen van het budget voor 2012 en verder een zware wissel trekt op de onderhandelingen die nog tussen IPO, Jeugdzorg Nederland en V&J plaats moeten  vinden.

Een verlaging van de financiering van de jeugdzorg kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van de te leveren zorg aan kinderen met een Onder Toezicht Stelling (OTS).

Dat leidt tot de volgende vragen aan uw college:

1.  Is de bovengenoemde brief van 10 oktober bij uw college bekend en welke acties heeft uw college in  dit kader naar het Ministerie van V & J ondernomen?
2.  Wat zijn de in dit kader voor 2012 door het Ministerie van V & J aan Zeeland toegekende budgetten voor deze categorie onder OTS gestelde jeugdigen?
3.  Wat zijn de consequenties van  deze voorgenomen bezuinigingen van het Ministerie van V & J voor de Jeugdbescherming in Zeeland?

Hoogachtend,

Namens de PVV Statenfractie Zeeland,

Peter van Dijk