PVV verkiesbaar in vijf Zeeuwse gemeenten

OOST-SOUBURG - De PVV wil volgend jaar in vijf Zeeuwse gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij denkt daarbij aan de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten, Vlissingen en Tholen. Landelijk wil de PVV in zestig gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Opmars
Volgens Wilders is er lokaal een grote behoefte aan een sterke PVV. De partij werd bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart de tweede partij van Nederland. Op dit moment zit de PVV alleen nog in de gemeenteraden van Den Haag en Almere.

Tweede partij
De PVV wil volgend jaar meedoen in gemeenten waar de partij tijdens de Tweede Kamer van vijftien maart veel steun kreeg. In alle vijf de gemeenten was de PVV de tweede partij. In Hulst kreeg de partij 18 procent van de stemmen, in Terneuzen 17,4 procent, in Sluis 16,9 procent, in Vlissingen 15,7 procent en in Tholen 15,6 procent. De PVV was bij de Tweede Kamerverkiezingen de derde partij van Zeeland. Peter van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Zeeland, zei zaterdag al dat de PVV wel gek zou zijn als zijn partij in die gemeenten niet mee zou doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.