PVV wil inzage in alle Sloewegdocumenten

MIDDELBURG - De Statenfractie van de PVV wil alle documenten inzien over de verbreding van de Sloeweg. Volgens de partij ontbreekt een verzameling documenten die Statenleden vertrouwelijk mogen inzien. Dit naar aanleiding van het nieuws dat het college van Gedeputeerde Staten al in februari op de hoogte was van de problematiek rondom de N62.

POLITIEKE ZONDE
In vragen aan het college van GS stelt de PVV dat als opnieuw documenten worden achtergehouden, het wordt gezien als het onvolledig informeren van Statenleden. Dat geldt als een politieke zonde.

PROBLEMEN
In een brief van de bestuurders aan Provinciale Staten is te lezen dat al voor de verkiezingen duidelijk was dat het N62-project tegen problemen aanliep.
De gedeputeerden citeren in de toelichting uit hun eigen notulen van 10 februari: "Het college constateert dat dit project duurder uitvalt. Dit wordt veroorzaakt door meerwerk, als gevolg van wijzigingen die ten opzichte van het bestek alsnog moeten worden uitgevoerd. Het streven is om zoveel mogelijk oplossingen in het project zelf te zoeken."

BRON: Internetsite Omroep Zeeland d.d. 21 mei 2015