STAGEPLAATS: Kijkje in de keuken bij Zeeuwse politiek

De hete hangijzers van 2017 voor de Zeeuwse politiek video foto OZ

 

Samenvatting:

"Wij bieden een gevarieerde stage met flexibele werktijden in een dynamische omgeving, waarin je de mogelijkheid krijgt het politieke ambacht van dichtbij mee te maken. Je zult intensief samenwerken en begeleid worden door een Statenlid, maar ook zelfstandig moeten samenwerken met externen (lokale en landelijke politici van verschillende partijen, de statengriffie, Provinciale bestuurders en derden). Je krijgt een werkplek voorzien van alle gemakken in Middelburg. Je krijgt in een vroeg stadium de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, daarbij een netwerk opbouwend en de verschillende bevoegd- en verantwoordelijkheden van de bestuurslagen leren kennend, bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Er staat een marktconforme vergoeding van €300 per maand tegenover de werkzaamheden voor deze flexibele meewerk- of afstudeerstage van 32-40 uur met voldoende ruimte voor je studie."


Vacature:

Ben je benieuwd hoe het politieke ambacht er nu van dichtbij uitziet, heb je altijd je mening klaar en kun je die mening goed onder woorden brengen in een discussie? Schroom je niet van direct aan de slag te gaan met een stevig dossier en houd je van aanpakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Als stagiair word je direct betrokken bij het reilen en zeilen van een politieke organisatie en krijg je in een vroeg stadium de mogelijkheid om jezelf te bewijzen en daarmee te ontwikkelen. Je voornaamste werkzaamheden omvatten:

 

  • Inhoudelijk (mee) voorbereiden van Statenvoorstellen en andere relevante inbrengen, zoals moties en amendementen. 
  • Bijwonen van Staten- en Commissievergaderingen, hierbij ondersteunen waar nodig en achteraf reflecteren over de geleverde inbreng. 
  • Bijwerken van onze website en sociale mediakanalen. 
  • Up-to-date blijven wat betreft provinciale (en landelijke) politiek en andere (Zeeuwse) actualiteiten om hier middels Artikel 44-vragen (het recht van Statenleden om schriftelijke vragen te stellen aan het college van Gedeputeerde Staten en de regeling en termijn van antwoord hierop) direct op in te kunnen springen.
  • Organiseren van bijeenkomsten en andere activiteiten.

 

 

Hiervoor zoeken we een enthousiaste, professionele HBO- of WO-stagiair met een achtergrond in bestuurskunde, bedrijfskunde MER, commerciële economie, communicatie of een andere relevante opleiding die past binnen een politieke organisatie. Kennis van het politieke systeem en de bestuurlijke organisatie is hierbij gewenst. Verder ben je een politiek geïnteresseerd iemand die zelfstandig kan opereren, betrokken is bij de maatschappij, degelijke onderzoeksvaardigheden bezit, alsmede sterke verbale en schriftelijke vaardigheden en geen problemen heeft met grote dossiers en complexe materie en deze ook snel eigen weet te maken. Enige affiniteit met de -gematigdere- standpunten van de PVV Zeeland is gewenst. (Zie eventueel onze website )

 

Wij bieden een gevarieerde stage met flexibele werktijden in een dynamische omgeving, waarin je de mogelijkheid krijgt het politieke ambacht van dichtbij mee te maken. Je zult intensief samenwerken en begeleid worden door een Statenlid, maar ook zelfstandig moeten samenwerken met externen (lokale en landelijke politici van verschillende partijen, de statengriffie, Provinciale bestuurders en derden). Je krijgt een werkplek voorzien van alle gemakken in Middelburg.

Je krijgt in een vroeg stadium de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, daarbij een netwerk opbouwend en de verschillende bevoegd- en verantwoordelijkheden van de bestuurslagen leren kennend, bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Er staat een marktconforme vergoeding van €300 per maand tegenover de werkzaamheden voor deze flexibele meewerk- of afstudeerstage van 32-40 uur met voldoende ruimte voor studie. 

 

Interesse?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Mail dan je motivatie en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met begeleidend Statenlid Vincent Bosch op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.