PVV wil dat salarisverhoging Deltadirecteur wordt teruggedraaid

MIDDELBURG - De Statenfractie van de PVV vindt dat de salarisverhoging van algemeen directeur Arnoud Kamerbeek van Delta onmiddellijk ongedaan moet worden gemaakt.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen van Statenlid Caroline Kooman aan het dagelijks provinciebestuur. Ze reageert op berichtgeving van de PZC over het personeel van het energiebedrijf dat geschokt is door een royale salarisverhoging die algemeen directeur Arnoud Kamerbeek vorig jaar heeft gekregen. Kamerbeek verdiende in 2014 inclusief pensioenlasten 469.000 euro.

Sprong

Hoeveel hij na de loonsverhoging in 2015 ontving, maakt Delta pas in april bij de presentatie van het jaarverslag bekend, maar volgens bronnen binnen Delta zou Kamerbeek vorig jaar een sprong hebben gemaakt naar 575.000 euro.

Onverstandig en niet uit te leggen aan het personeel van Delta, zegt de Centrale Ondernemingsraad (COR) in een intern bericht. De loonsverhoging van Kamerbeek zou bij zijn aanstelling zijn afgesproken, maar de COR vindt extra salaris voor de topman een brug te ver, nu Delta op het punt staat te worden opgedeeld als gevolg van de verplichte splitsing van het energieproductie- en het netwerkbedrijf.

Rare vraag

Overigens gaat de Raad van Commissarissen over de salariëring van de directie en niet de provincie. "Heeft het collegelid dat namens de provincie Zeeland in de Raad van Commissarissen van Delta zit ingestemd met dit voorstel?", vraagt Kooman. Dat is een rare vraag, want er zit geen gedeputeerde in de Raad van Commissarissen.

Bron: Internetsite Provinciale Zeeuwse Courant van donderdag 4 februari 2016