Onderzoek verkeer bij tunnel Sluiskil

door Ernst Jan Rozendaal

MIDDELBURG. Het dagelijks provinciebestuur gaat onderzoeken hoe de doorstroming van verkeer in en rond de Sluiskiltunnen kan worden bevorderd.

Nu blijkt dat veel automobilisten nog naar de Sluiskilbrig rijden en als die geopend blijkt, terugrijden richting de tunnel.
Door het plaatsen van matrixborden en eventueel het ontwikkelen van een app kant dit worden opgelost denkt de Partij voor de Vrijheid (PVV). Een motie van Statenlid Caroline Kooman om dat te onderzoeken werd gisteren door alle partijen gesteund.

Volgens gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) is het verkeer over de Sluiskilbrug na de openstelling van de Sluiskiltunnel met zeventig procent afgenomen. Het is een verbinding voor lokaal verkeer geworden. "Het kost altijd enige tijd voor iedereen zich de situatie heeft eigen gemaakt", aldus Van der Maas. "En sommige mensen moeten hun gps-systeem nog updaten."
Hij vindt het een goed idee om te onderzoeken of matrixborden kunnen helpen. Hij is geen voorstander van een app. "Belangrijk is wel dat we samen met Rijkswaterstaat, de gemeente Terneuzen en de Westerscheldetunnel kijken hoe de verkeersstromen zich ontwikkelen en of actie nodig is."

Bron: De Provinciale Zeeuwse Courant van zaterdag 26 september 2015