Zeeuwse PVV doet aangifte tegen twitteraar

PVV-fractievoorzitter in Zeeland Peter van Dijk ANP

Dinsdag, 00:50

De Statenfractie van de PVV in Zeeland gaat aangifte doen tegen de twitteraar die maandag namens 'PVV Middelburg' brandstichting in een asielzoekerscentrum toejuichte. Dat meldt fractievoorzitter Peter van Dijk van de Zeeuwse Statenfractie van de partij.

De twitteraar reageerde op het nieuws dat in Zweden een gepland asielzoekerscentrum in brand was gestoken. "Mooi, dat zou overal moeten gebeuren. Parasietenopvang Zweden gaat in vlammen op", luidde de tekst van de tweet. 

De PVV gaat aangifte doen, bericht Omroep Zeeland. Volgens Van Dijk gaat het om crimineel gedrag. "Als je mensen namens de PVV oproept om panden in brand te steken, is dat een oproep tot een criminele, geweldadige daad. Wij wijzen juist iedere vorm van geweld af. Wij bestrijden onze tegenstanders met woorden, niet met geweld." 

'Niet verbonden aan PVV'

Van Dijk zegt dat zijn partij de twitteraar via internet heeft weten te traceren. "Maar dat mag de politie verder uitzoeken, na onze aangifte." De PVV-fractievoorzitter benadrukt dat de schrijver van het bericht niet verbonden is aan de PVV. "Wij kennen deze persoon niet, nooit van gehoord. Er bestaat ook geen Middelburgse afdeling van de PVV."

Bron: NOS Regio