PVV: geen vluchtelingen meer naar Zeeland

MIDDELBURG - Er komen te veel vluchtelingen naar Zeeland. Dat stelt de PVV in provinciale staten van Zeeland. Volgens fractievoorzitter Peter van Dijk en statenlid Ruud Haaze zijn de voorzieningen in Zeeland afgestemd op het aantal van 380.000 inwoners. De toestroom van vluchtelingen heeft volgens de PVV'ers een 'ontwrichtende werking'.

Tsunami
"Het is wat ons betreft een asiel-tsunami. Het grootste probleem dat we daarmee hebben is, dat ze een cultuur meenemen die intolerant is", zegt Peter van Dijk. Fractiegenoot Haaze maakt zich zorgen over de voorzieningen die Zeeland voor de asielzoekers treft. "Ik heb een hoop mensen in mijn vrienden- en kennissenkring, die al jaren op een wachtlijst staan voor een huis. Dat gaat nu echt niet sneller, want de vluchtelingen gaan toch voor", aldus Haaze.

Neutraler
De afgelopen jaren profileerde de PVV-fractie in Zeeland zich met neutralere thema's zoals onder meer een BTW-regeling voor de Westerscheldetunnel, die de provincie ruim 5 miljoen euro voordeel zou opleveren. Die gematigde houding leverde de partij het voorzitterschap op van de statencommissie Economie en de onderzoekscommissie Sloeweg.

Peilingen
De PVV-fractie kwam in 2011 voor het eerst in provinciale staten van Zeeland en kreeg toen meteen 5 van de 39 zetels. Bij de statenverkiezingen van maart verloor de PVV daar één zetel van. De landelijke PVV staat inmiddels hoog in de peilingen. Omgerekend naar de Zeeuwse provinciale staten, zou dat betekenen dat de PVV-fractie in de staten ruim 10 zetels zou halen.

Lees ook:
- 'Kerncentrale verkopen aan ministerie'
- PVV'er Van Dijk voorzitter Sloewegcommissie
- PVV Zeeland: geen commentaar


Bron:http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-10-19/930121/pvv-geen-vluchtelingen-meer-naar-zeeland#.ViSd0TahfIX