Stoeptegel door ruit PVV-kandidaat Staten

Stoeptegel door ruit PVV-kandidaat Staten

SLUISKIL - PVV-fractievoorzitter Peter van Dijk heeft geen idee wie een stoeptegel door een ruit van de woning van Caroline Kooman in SLuiskil heeft gegooid. "Maar het lijkt me wel duidelijk uit welke hoek dit komt. Iemand die iets tegen Geert Wilders heeft".

Kooman staat derde op de kandidatenlijst van de PVV voor de Zeeuwse Provinciale Staten. Ze heeft een foto van de landelijke partijleider op haar woonkamerraam hangen. Die politieke uiting vormde waarschijnlijk de reden waarom dinsdagnacht rond twee uur een stoeptegel door de ruit ging, vermoedt Van Dijk. De 23-jarige Kooman en haar partner lagen op dat moment boven te slapen en kwamen met de schrik vrij. Ook de hond en katten beneden bleven ongedeerd.
Van Dijk neemt de kwestie hoog op. "Ik beschouw dit als een regelrechte aanslag op de democratie. Als je niet eens meer voor je mening mag uitkomen door een poster op te hangen." Wilders liet zich gisteren via Twitter in soortgelijke bewoordingen uit.
Kooman heeft de vernieling aangegeven bij de politie. Ze is niet eerder bedreigd in verband met haar politieke denkbeelden.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant d.d. 25 februari 2015