PVV woedend over extra kosten Tour

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur heeft zijn werk slecht gedaan en probeert het nu mooi te verkopen. Zo omschrijft de PVV-fractie in Provinciale Staten de extra uitgaven die de provincie gaat doen voor de finish van de Tour de France-etappe op 5 juli bij Neeltje Jans.

Belastingcenten
In eerste instantie zou de Zeeuwse Toeretappe de provincie 70.000 euro kosten. Maar onder meer door allerlei veiligheidsmaatregelen is nu 250.000 euro extra nodig. De PVV vindt dat je van het provinciebestuur mag verwachten zuinig met Zeeuws belastinggeld om te gaan, maar concludeert dat de euro's 'de provinciale schatkist uitvliegen'.

Failliet
Het provinciebestuur heeft aangegeven dat elke euro die wordt uitgegeven drie euro opbrengt voor de Zeeuwse economie. De PVV zegt niet overtuigd te zijn door dat argument. De fractie zal in de Statenvergadering van aanstaande vrijdag tegen het voorstel stemmen om extra geld aan de Tour uit te geven. Want, zegt de PVV, 'als wij allemaal zo omgaan met ons huishoudgeld, is morgen iedereen failliet.

Bron: Website Omroep Zeeland d.d. 4 juni 2015