Hoorzittingen onderzoekscommissie

18, 21 en 23 september verhoren over Sloeweg

MIDDELBURG - De onderzoekscommissie Sloeweg houdt 18, 21 en 23 september openbare hoorzittingen. De bijeenkomsten zijn via internet te volgen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het onderzoek moet uitwijzen hoe grootschalige projecten, zoals de verdubbeling van de weg tussen Goes en Borssele, beter kunnen worden gevolgd en gecontroleerd.
Het Sloeweg-project heeft een tekort van ten minste negentien miljoen euro door fouten en misrekeningen in de aanbesteding. Het fiasco kostte gedeputeerde Kees van Beveren de kop. De onderzoekscommissie wordt ondersteund door het bureau Necker van Naem. Zij doen het dossieronderzoek en maken analyses en een inventarisatie van de vier andere grote Zeeuwse projecten: Waterdunen, Sluiskiltunnel, Natuurpakket Westerschelde en Perkpolder.
Welke personen er worden verhoord door de commissie is nog niet bekend.
In de commissie zitten voorzitter Peter van Dijk (PVV), Hannie Kool-Blokland (CDA), Ger van Unen (SP), Tobias van Gent (VVD) en Rutger Schonis (D66). De verhoren vinden plaats op vrijdag 18 september tussen 9.00 uur en 13.00 uur, op maandag 21 september vanaf 13.00 uur en op woensdag 23 september vanaf 9.00 uur.

Bron: Middelburgse & Veerse Bode d.d. 26 augustus 2015