Zeven gevaarlijke missers in de Sloeweg

'S-HEERENHOEK - De N62 kost niet alleen de helft meer, er zitten ook nog levensgevaarlijke plekken in de weg. Dat blijkt uit het rapport 'Task Force Team Sloeweg' dat dinsdag werd gepresenteerd.

De zeven punten op een rij:

1. Er zijn geen pechhavens in de weg. Bij pech moeten auto's of vrachtwagen op de weg zélf stilstaan. Volgens het rapport zijn 'de bermen niet geschikt om in dergelijke situaties te parkeren.' Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties.

2. De invoegstrook bij de afslag 's-Heerenhoek is levensgevaarlijk. In het ontwerp moeten voertuigen op de 'snelle' linkerbaan invoegen. 'Vrachtwagens moeten invoegen en vervolgens ook nog een keer van rijstrook wisselen en dat alles met beperkt zicht in de rechterbuitenspiegel.' Organisaties van vrachtvervoerders hebben verschillende keren gevraagd om dit aan te passen. Dat is niet gedaan.

3. Ook op het knooppunt met de Westerscheldetunnelweg is levensgevaarlijk. Volgens het rapport zijn daar 'een aantal verkeersstromen waarbij links moet worden in- of uitgevoegd.' Ook hier is volgens de raportage sprake van een levensgevaarlijke situatie.

4. De afslag van de N62 naar de A58 richting Middelburg is te scherp. Ook is de weg slecht te overzien voor automobilisten. Bij de Sluiskiltunnel is een soortgelijke situatie aangepast. Dat is hier niet gebeurd.

5. Ook de afslag vanaf de Drieweg naar de A58 is volgens het rapport gevaarlijk. De automobilist mag hier 50 kilometer per uur, maar dat is te hard voor deze bocht. Vooral voor beladen vrachtwagen is dit levensgevaarlijk.

6. De tunnels bij de afslag richting Westerscheldetunnel verslechteren het zicht voor bestuurders. De snelheid moet hierdoor worden teruggebracht tot 60 kilometer per uur. Ook ligt er een bocht na één van de tunnels. Volgens het rapport is dit gevaarlijk waardoor er aanpassingen nodig zijn.

7. De in- en uitvoegstrook tussen afslag Heinkenszand en de afrit naar de Sloeweg voldoet niet aan de ontwerprichtlijnen. Dit moet worden aangepast.

Extra kosten
Dinsdag werd bekend dat de provincie minimaal 19 miljoen euro extra moet bijpassen voor de vernieuwing van de Sloeweg, tussen de A58 en de Westerscheldetunnel. Daarmee is sprake van een forse kostenoverschrijding, omdat de begroting voor het project uitgaat van 60 miljoen euro. De politiek in Zeeland is geschrokken van het debacle Sloeweg.

Bron: Omroep Zeeland internetsite - 22 april 2015