Aanleg Sloeweg stilgelegd, provincie zwijgt

'S-HEERENHOEK - De verdubbeling van de Sloeweg (N62) tussen Heinkenszand en de Westerscheldetunnel ligt al een aantal dagen stil. Opdrachtgever provincie Zeeland wil alleen kwijt dat er wordt gewerkt aan 'bijstellingen'.

Of het om financiĆ«le bijstellingen gaat of aanpassingen in oplevertijd wil de provincie niet zeggen. Morgen - dinsdag - zou de provincie met meer informatie komen. Uitvoerder Boskalis verwijst voor de woordvoeringen naar de provincie. In 2016 moet de weg klaar zijn.

Informatienummer
Wie het speciale N62 informatienummer belt krijgt te horen dat de werkzaamheden stil liggen. En dat binnenkort de reden bekend gemaakt wordt. Waarom het werk stil ligt wordt niet verteld.

Lege zandvlakte
Waar anders vrachtwagens heen en weer rijden met zand, is het gebied nu een lege zandvlakte. Op drukke werkdagen zitten bouwketen vol werklui, nu zijn de keten vergrendeld en is er in de omgeving maar weinig beweging. Alleen bij het viaduct van Nieuwdorp en Heinkenszand wordt nog gewerkt aan de weg. De provincie Zeeland is opdrachtgever voor dit project. Boskalis is de aannemer.

N61
Vorig jaar waren er ook problemen bij de aanleg van een provinciale weg. Toen ging het om de N61 in Zeeuws-Vlaanderen. De werkzaamheden lagen maanden stil door een geschil tussenopdrachtgever Rijkswaterstaat en de aannemer. De oplevering van de weg leverde toen een paar maanden vertraging op.

Noord-Zuidverbinding
De N62 is de belangrijke Noord-Zuidverbinding in de provincie. Het verbindt Zeeuws-Vlaanderen met het midden en noorden van Zeeland. Ook is de weg een belangrijke route voor vrachtwagens vanaf Vlissingen-Oost en bijvoorbeeld de Rotterdamse haven. Dagelijks rijden er 16.000 auto's en vrachtwagen over de weg.

120 miljoen euro
Vanaf de afslag Heinkenszand tot en met de Westerscheldetunnelweg wordt de weg verbreed naar een vierbaansweg. Ook worden er nieuwe afslagen aangelegd en komt er een nieuwe aansluiting op de A58 bij Heinkenszand. De totale kosten van de verbinding zijn een kleine 120 miljoen euro.

 

Bron: Omroep Zeeland internetsite - 30 maart 2015